Vad är nu "RES"? - Det är en Amerikanskt förkortning och benämning för RC-Segelmodeller som bara har Rudder - Elevator - Spoiler = RES. På Svenska - Sidroder, Höjdroder och luftbroms. Även förkortningen "RE" används, bara Sida - Höjd.

Under 70/80-talet var dom flesta RC-Seglare konstruerade med RES/RE-funktioner. När CompositSeglarna och prestandajakten slog igenom i början på 90-talet så började intresset för RES/RE av "naturliga" skäl sakta men säkert dö ut här i landet. Tyvärr så har detta medfört att RES/RE-Seglare nästan fått lite oförtjänt B-stämpel över sig.

Nu börjar det faktiskt vända lite och många har börjat intressera sig för klassiska Oldtimers från 70/80-talet och upptäckt hur trevligt och avkopplande det är att både bygga och flyga med dessa oftast vackra Seglare.

 
Syftet med denna sida är att på ett positivt sätt visa att det finns så mycket mer än "Oldtimers" inom ramen för RES/RE och att det inte måste vara komplicerat och dyrt att utöva RC-Segel på ett avkopplande och stimulerande sätt.
Inom ramen för RES/RE finns alla typer av RC-Seglare för alla intressen - RC-Segelflyg för alla!